mi pridemo k vam
PREDSTAVITE SE SVETU!
Za vas smo pripravili zelo atraktivno ponudbo: gostovanje spletnih strani na zanesljivem in varnem strežniku. Med našimi paketi gostovanja boste zagotovo našli takšnega, ki bo zadostil vašim potrebam, saj v naši pestri ponudbi lahko najdete pakete za vašo osebno stran, stran vašega podjetja ali spletne strani vaših strank.
V primeru, da bi želeli strežnik za spletno gostovanje upravljati sami, si oglejte našo ponudbo gostovanj "PAKET PO MERI". Vsem ostalim pa nudimo vrhunsko spletno gostovanje v petih različnih paketih, katere lahko med seboj primerjate na strani primerjava paketov spletnega gostovnja. Za potrebe elektronskega poslovanja so vam na voljo spletno gostovanje paket OSEBNI za malo bolj zahtevne spletno gostovanje paket NAPREDNI.
Kaj je internetno oziroma spletno gostovanje?
Vprašajmo se drugače - kaj potrebujem, da bo moja spletna stran dostopna na internetu preko spletnih brskalnikov (Firefox, Internet Explorer, Opera, Netscape Navigator,...)? Potrebujete spletni prostor, kjer bo vaša spletna stran shranjena. Naprava, ki upravlja s spletnim prostorom, se imenuje spletni strežnik. Del strežnika je pomnilnik - fizični spletni prostor. Obstaja več različnih strežnikov. To, kar bo vas zanimalo, je namenski spletni strežnik, ki javnosti preko interneta omogoča 24 urno dostopnost spletnih strani. Ker pa so taki strežniki precej draga zadeva in potrebujejo za administracijo strokovnjaka, vam ponujamo najem manjšega dela spletnega prostora na spletnem strežniku. Temu rečemo spletno gostovanje oziroma internetno gostovanje. Spletni strežnik za spletno gostovanje je fizični računalnik in programska oprema.

Programsko strežniško opremo se lahko načeloma namesti tudi na lokalni računalnik, ampak se to za internetno gostovanje spletne strani nikakor ne splača.

V primeru, da bi bili podatki na osebnem računalniku, bi se povezava zaradi preobremenjenosti prekinila takoj, ko bi več ljudi na enkrat dostopalo do teh podatkov! Računalnik pa bi se sesul. Zato vam priporočamo internetno gostovanje - podatke shranite na namenski strežnik. Namenski strežniki imajo namreč ustrezno programsko in fizično opremo, so zmogljivejši, zaneslivejši, bolj trpežni, zagotavljajo krepko večje prenosne hitrosti za več sto tisoč obiskov na dan, omogočajo večjo varnost pred programskimi vdori, fizično zaščito, dnevno arhiviranje podatkov in 24-urno povezavo v internet.
Kaj lahko shranimo na spletni prostor?
Če želite neke podatke (datoteko, sliko, spletno stran,...) pokazati javnosti na internetu, jih najprej prenesete na strežnik, nato pa javnost na nek način obvestite o tem, na katerem internetnem naslovu lahko do njih dostopajo.
Na naših strežnikih lahko hranite :
Statične spletne strani, slike, zvočne datoreke, filme, dokumente, poljubne datoteke
Poljubne podatkovne baze (npr. za potrebe spletne trgovine
Dinamične spletne strani, katerih vsebina se shranjuje v podatkovne baze:
blog gostovanje (spletni dnevnik) za dnevno ažuriranje in samostojno objavo novih člankov
gostovanje forumov
joomla gostovanje za lažje urejanje vsebine statičnih in dinamičnih strani
Na voljo vam je tudi poštni strežnik za gostovanje elektronske pošte (e-mail gostovanje)
Le ta vam omogoča, da na zakupljenem spletnem prostoru v podatkovnih bazah hranite elektronska sporočila. Za pošiljanje in prejemanje pošte boste lahko uporabljali 3 različne spletne programe, ki vam bodo na voljo preko kateregakoli računalnika. Programi delujejo na naših strežnikih in ne bo vam potrebno nameščati nobene dodatne opreme, razen seveda spletnega brskalnika.
© 2021 E-NINA d.o.o.