mi pridemo k vam
BODITE MED PRVIMIi!
Optimizacija spletnih strani pomeni, da spletno stran pripravimo tako, da jo iskalniki najdejo in vključijo v svojo bazo podatkov. In ne samo to! Vaša internetna stran se nato pojavi na iskalnikih med prvimi zadetki pri iskanju določenih ključnih besed. Največ obiskovalcev internetnih strani ustvarijo iskalniki (po raziskavah več kot 90%). Ali se zavedate, da so to brezplačni obiskovalci, ki iščejo ravno vas! V Sloveniji obstaja že več kot 800.000 internetnih strani; vaša je le ena izmed njih.

Ali je vaša spletna stran med prvimi zadetki, če iščete produkt ali storitev, ki jo tržite?

Še enkrat pomislite, koliko denarja ste pripravljeni zapraviti za razna oglaševanja in koliko vas pri tem stane vsak obiskovalec? Optimiziranje internetnih strani je poleg lepega izgleda, hitre navigacije in razumljive vsebine najpomembnejša lastnost internetne strani! Na žalost prevečkrat pozabljena! Čeprav se vaša spletna stran pojavlja v iskalnikih to vsekakor ni dovolj. Optimizacija vam omogoča, da se vaša stran pojavi na prvi strani rezultatov iskanj.
Če izdelujete novo spletno stran ali ste v fazi prenove oz. dopolnitve obstoječe, potem vam priporočamo, da posvetite posebno pozornost vsebini vaše strani. Vsebina je eden od ključnih elementov za uspešno optimizacijo. Vaša stran mora vsebovati ključne informacije, ki se navezujejo na vsebino in zasnovo in bodo vašo spletno stran naredile unikatno. Tekst je del vsebine, ki ga iskalniki naprej preberejo. V večini primerov spletni iskalniki indeksirajo prvih 300 besed teksta na vsaki strani, do katere lahko dostopajo. Vsebina teh prvih 300 besed teksta je eden od pomembnejših kriterijev, po katerem se ugotavlja relevantnost glede na ključno besedo.
Optimizacija spletnih strani uporablja znanje o delovanju iskalnikov in ga prenaša v prakso pri izdelovanju oz. ponovnem oblikovanju internetnih strani tako, da se le-te rangirajo višje pri iskanju določenih ključnih besed.

Optimizacija spletnih strani je prilagoditev internetne strani tako, da se pojavi na prvi strani rezultatov v iskalnikih.

Pozicija spletnih strani v iskalnikih je odvisna od naslednjih dejstev:
naslov
strani,
koda spletne strani (Meta tags),
tekst na spletni strani,
povezave na spletno stran,
popularnost strani,
ostalo …
Zapleteni algoritmi, po katerih iskalniki iščejo po svoji bazi so dobro varovana skrivnost. Ti algoritmi se tudi nenehno spreminjajo, zato je potrebna tudi sprotna optimizacija spletnih strani in to:
algoritmom posameznih iskalnikov,
ključnim besedam in besednim zvezam,
konkurenčnim stranem in drugim parametrom, ki vplivajo na pozicioniranje.

Optimizacija spletnih strani je med drugim izbira besednih kombinacij, po katerih boste pridobili največ kvalitetnih obiskovalcev. Izbira besednih kombinacij je zelo pomembna, saj ob napačni izbiri le-teh, ne pridobite kvalitetnih obiskovalcev.

© 2021 E-NINA d.o.o.